Wie ben ik?

Mijn naam is Nathalie van Heesch-Heijn en ik ben 31 jaar oud. Samen met mijn man Sander hebben wij 3 prachtige dochters.

Nathalie van Heesch-Heijn

Na de middelbare school ging ik naar de lerarenopleiding Duits. Tijdens mijn studietijd, was ik gastouder voor 2 kindjes met autisme. Daarnaast deed ik veel vrijwilligerswerk dat altijd in teken van het kind stond. Nadat ik een paar jaar geleden als Docente Duits uit het onderwijs stapte en daarna in het bedrijfsleven stapte, merkte ik dat ik iets miste. Dit zette mij erg aan het denken, aangezien mijn hart altijd bij het onderwijs lag. Op een zondagavond zat ik in mijn ‘gele’ stoel en opeens wist ik het, ik wil ‘Kindercoach’ worden!

Nathalie's magische gele stoel
Nathalie’s magische gele stoel

Daarom ben ik de opleiding ‘Kindercoaching’ gestart bij CIVAS Opleidingen. In juli 2019 heb ik deze opleiding succesvol afgerond. Daarnaast heb ik in mei 2019 de workshop ‘Schatgravers voor Professionals’ gevolgd, in augustus 2019 tevens de cursus ‘Theekransjes’ gedaan en de Licentie-Workshop COACHEE gevolgd en behaald. Dit zijn allemaal prachtige werkvormen die ik kan inzetten voor mijn praktijk.


Als kindercoach wil ik mezelf blijven ontwikkelen en start in oktober 2019 een 5 maanden durende training bij ‘Magie van Kindercoaching’. Na het succesvol afronden van de training Kindercoaching ‘Magie van het Kind’ ontvang ik hiervoor tevens een certificaat.

Hieronder ziet u de onderwerpen van deze training:

Bijeenkomst 1:
‘Coachen van kinderen’ volgens de ‘Magie van Kindercoaching’.
Keuzes maken. Werken met hoofd, hart en handen (theorie mensbeeld)
Verkennen en ontdekken van persoonlijke (kind)doelen.
Ontwikkelingsfasen van bewustzijn.

Bijeenkomst 2:
Projectiemechanisme (vogens Carl Jung)
Emoties begrijpen en erkennen
Feedback en feedforward
Beschermingsmechanismes en overlevingstrategieën.

Bijeenkomst 3:
Kind en familie (kijken door een systemische bril/ familieopstellingen).
Wie hoort er allemaal bij het systeem?
Wat is ieders plek en wat als iemand niet op de juiste plaats in het systeem staat?
Kind en/ in (v)echtscheiding.

Bijeenkomst 4:
De kracht van woorden
Coaching van kwaliteiten en talenten
Coaching in en met gebruik van de natuur

Bijeenkomst 5:
Hoogsensitiviteit bij kinderen en volwassenen.
Coachen met hulp van de natuur en de elementen water, aarde, lucht en vuur.
Afscheid nemen (rouw en verlies).


Naast Kindercoaching wil ik mijn talenten ook inzetten om huiswerkbegeleiding en bijles Duits te geven aan scholieren. Waarbij ik ook examentrainingen wil gaan geven tijdens de examenjaren.

Ik kijk en help graag mee naar de hulpvraag die u heeft voor uzelf of voor uw kind!

PITT Coaching & Educatie is aangesloten bij de “Theekransjes Community’ en bij ADIONA de beroepsorganisatie voor kindercoaches.

Liefs,

Kindercoaching met het spel 'Schatgravers'
Kindercoaching met het spel ‘Schatgravers’