Kindercoaching

Foto: Joyce Schipper

Kindercoaching.. wat is het eigenlijk?

De maatschappij verandert en we zien dat kinderen en ouders regelmatig een extra steuntje in de rug nodig hebben. Hierdoor worden de wachtlijsten van kinderpsychologen en therapeuten steeds langer. Ondertussen wacht het kind op extra hulp en krijgt hierdoor niet de optimale ontwikkelingskansen. De  problemen die het kind ervaart worden groter. 

En wat kan kindercoaching hierin betekenen?

Kindercoaching is ideaal voor een laagdrempelige, oplossingsgerichte en kortdurende begeleiding, waarbij het kind centraal staat. Door de kortdurende begeleiding is er vaak snel plek voor de juiste begeleiding van het kind of de ouder.

Wat doet een kindercoach dan precies?

Tijdens Kindercoaching gaat het kind samen met de coach in huiselijke sfeer op ontdekkingstocht. Tijdens deze ontdekkingstocht wordt in kaart gebracht waar het kind op dat moment behoefte aan heeft. Kindercoaches geloven namelijk dat het kind de oplossing al met zich meedraagt maar dit echter nog moet ontdekken. Door middel van verschillende coaching methoden en technieken gaan zij samen spelenderwijs ontdekken wat het kind op dat moment nodig heeft.

De concentratie van een kind is per ontwikkelingsleeftijd anders en daardoor wordt er tijdens een coaching sessie afgewisseld van materialen zoals spelmateriaal en knutselmateriaal. Ook staat natuur en rust centraal tijdens een coaching traject. Kinderen spelen hedendaagse gebeurtenissen na, tekenen situaties of komen in gesprek tijdens de coaching activiteiten. Uiteindelijk bedenkt het kind de oplossing!

Ondersteunt een kindercoach ook de ouder?

Als het ontwikkelpunt van het kind in kaart is gebracht, het kind een oplossing van een van zijn problemen heeft ontdekt, kan een kindercoach tips en handvaten geven aan de ouder. Voornamelijk wordt er eerst gekeken naar wat er al werkt en goed gaat, dit wordt vervolgens versterkt en uitgebreidt.

PITT Coaching en Educatie te Schijndel verteld u graag meer over kinder- en oudercoaching.

Liefs,

3 gedachten over “Kindercoaching

 • september 19, 2019 om 9:51 pm
  Permalink

  Een duidelijk blog! Ik heb vertrouwen in jou!

  Beantwoorden
 • september 20, 2019 om 7:13 am
  Permalink

  Ervaring met kindercoach voor mijn zoon. Hij had moeite met zelfvertrouwen en een slecht zelfbeeld. Door een aantal gesprekken en spelenderwijs kijken wat het “probleem” was heeft hij handvatten gekregen en weet nu hoe hij voor zichzelf moet opkomen en heeft meer vertrouwen in zichzelf. Ik zelf als moeder heb een training “luisteren naar je kind” gevolgd wat ik ook erg prettig vond en zeker gebruik van maak in de praktijk. Veel succes Nathalie als kindercoach het past heel goed bij je !

  Beantwoorden
 • september 22, 2019 om 9:53 am
  Permalink

  Mooi geschreven!
  Het allerbelangrijkste tijdens een coach traject is na mijn idee dat een kind en of ouder zich gezien, gehoord en begrepen voelt. Even helemaal zichzelf mag zijn zonder te moeten voldoen aan wat dan ook. En daarmee lieve Nathalie zijn ze bij jou en jou praktijk op het juiste adres. Volg je hart en ervaar de magie tijdens het coachen. Veel succes en plezier

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *